Verhuizing - Wat zijn de meest voorkomende fouten?
De meeste mensen hebben geen ruime ervaring met verhuizingen, dus liggen blunders op de loer. Welke fouten wil je zeker niet maken?
Verhuizen is stressvol, maar door een goed doordacht plan kun je rust creëren. Voorkom het maken van domme fouten met soms ingrijpende gevolgen. Waar moet je op letten voordat je begint met verhuizen naar een nieuwe woning?
Vergeten om de opstalverzekering af te sluiten
Als je een hypotheek hebt afgesloten voor het kopen van het huis is een opstalverzekering verplicht. Deze verzekering keert bijvoorbeeld uit bij brandschade aan het huis. Deze verzekering verplicht de bank om het onderpand van de hypotheek (het huis) te beschermen tegen een waardevermindering. Uiteraard is het afsluiten van een opstalverzekering ook in je eigen belang.
Maak vooraf een overzichtelijke planning
Bedenk wat je moet regelen voor de verhuizing en zet het in een planning. Op deze manier voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet. Het is ook gelijk een overzicht van dingen die je kunt afvinken zodra ze klaar zijn. Sta er bijvoorbeeld bij stil dat je verhuisdozen ruim vóór de verhuizing regelt, anders zijn ze misschien niet beschikbaar als je ze nodig hebt.
Vertrouw niet op je geheugen, maar schrijf op de dozen
Voorkom dat je na de verhuizing niet kunt vinden wat je zoekt. Zet op de dozen wat erin zit. Zorg er ook zoveel mogelijk voor dat uit de omschrijving blijkt waar de helpende mensen bij de verhuizing de dozen heen moeten brengen. Zo voorkom je gesleep achteraf.
Een vloer plaats je niet later pas
Voordat er iets in je nieuwe huis staat, kun je nog eenvoudig de vloeren vervangen. Maak hier vooral gebruik van als je plannen hebt om nieuwe vloeren te plaatsen. Denk ook gelijk na over het installeren van vloerverwarming.
Passen alle spullen door de deuren en in de lift?
De deuren moeten wel groot genoeg zijn om de grootste meubelstukken toe te laten. Dit speelt vooral als je verhuist naar een appartement. Kunnen de kasten en de grote bank ook in de lift, of moet je zoeken naar andere oplossingen?
Begin niet te laat met het doorgeven van adreswijzigingen
Stuur tijdig adreswijzigingen naar instanties en bedrijven. Regel bijvoorbeeld al internet voordat je start met de verhuizing. Begin vroeg met het versturen van adreswijzigingen. Het startpunt is het wijzigen van je adres bij de gemeente. De gemeente zorgt voor het doorgeven aan andere instanties zoals de Belastingdienst, de RDW en de SVB voor uitkeringen.
Leg onmisbare papieren en gegevens niet in verhuisdozen
Maak een speciale plek voor onmisbare papieren, documenten en wachtwoorden. Deze moet je altijd paraat houden en buiten de te verhuizen spullen houden. Hierin zitten bijvoorbeeld inloggegevens, paspoorten en de documenten die je nodig hebt bij de notaris voor het overdragen van de te verkopen woning.
Recent Nieuws

Een goed afgewerkt huis kopen is ideaal, maar de koopsom van een dergelijk huis is hoog. Kun je niet beter een opknapper kopen? Nu de huizenprijze

Bij het kopen van een huis krijg je te maken met notariskosten. Waar bestaan ze uit en welke kosten zijn aftrekbaar? De notariskosten zijn een vas

Als je een huis in de verkoop zet, wil je geen hoge bedragen meer investeren, maar zorg wel voor een net en opgeruimd huis. Huizenkopers hebben he

Je investeert in de eerste plaats in jouw huis ter verhoging van het woongenot, maar ook de waarde van het huis stijgt. Ook de WOZ-waarde? Het u
HIER is dé makelaar van de Haarlemmermeer
Wij helpen je heel graag met de aankoop van jouw droomhuis!