Einde aan betaald parkeren in centrum nieuw-vennep

Veel inwoners zal het als muziek in de oren klinken: in het centrum van Nieuw-Vennep hoeft met ingang van 1 mei niet meer te worden betaald voor parkeren. Bij het station van Nieuw-Vennep blijft betaald parkeren wel bestaan. 

Het voornemen om betaald parkeren in zowel Badhoevedorp als Nieuw-Vennep op te heffen bestond al langer. Vorig jaar was het zover in Badhoevedorp, nu is Nieuw-Vennep aan de beurt.

“We gaan uit van vrijheid van bewegen. Dus we proberen zo min mogelijk sturend op te treden. Parkeerregulering vindt alleen plaats waar het nodig is” , zei wethouder Verkeer en Vervoer Derk Reneman in een interview met InforMeer begin dit jaar over het mobiliteitsbeleid. De verwachting is dat opheffing van betaald parkeren in Nieuw-Vennep niet tot parkeerproblemen zal leiden. Het winkelcentrum wordt aantrekkelijker voor bezoekers, die nu immers gratis hun auto kwijt kunnen.

STATION

Betaald parkeren bij station Nieuw-Vennep blijft wel bestaan. De eerste negen uur zijn gratis en voor de tweede en derde dag geldt een klein bedrag, maar daarna loopt de teller fors op. Dit moet voorkomen dat mensen hier hun auto neerzetten en vervolgens met de trein naar Schiphol reizen om op vakantie te gaan.

 

PARKEERAUTOMATEN

De parkeerautomaten verdwijnen uit het centrum van Nieuw-Vennep. Zij worden in ieder geval tijdelijk als extra service geplaatst in een aantal bestaande betaald-parkeer-gebieden: het parkeerterrein naast het raadhuis, het Apriscoterrein, het Marktplein (naast Febo) en de Capellalaan in Hoofddorp en bij het station in Nieuw-Vennep. De automaten worden hier weer weggehaald mochten er nieuwe gebieden met betaald parkeren komen waarvoor zij nodig zijn.

Bronvermelding: Gemeente Haarlemmermeer.

 


Recent Nieuws

Aankoopmakelaar

Op zoek naar je droomwoning? Neem een aankoopmakelaar in de hand!

Driedeling op woningmarkt

Amsterdam – Wonen in de stad wordt onbetaalbaar voor kopers zonder goed gevulde spaarpot, en de krimpgebieden blijven krimpen. Daartussenin is het dri

Einde aan betaald parkeren in centrum nieuw-vennep

Veel inwoners zal het als muziek in de oren klinken: in het centrum van Nieuw-Vennep hoeft met ingang van 1 mei niet meer te worden betaald voor parke

Sterkste prijsstijging koopwoningen in 15 jaar

Bestaande koopwoningen waren in maart 7,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging in vijftien jaar, al

HIER is dé makelaar van de Haarlemmermeer

Wij helpen je heel graag met de aankoop van jouw droomhuis!